The Secret Garden @ 1Utama Rooftop

Plan asalnya nak bawa Wafi dan Yamin naik train. Cari mana-mana stesen yang sesuai untuk berhenti dan jalan-jalan. Entah macam mana jumpa tentang The Secret Garden ni. Taman ni terletak di rooftop 1Utama. Nak cubalah tengok apa benda yang diorang ni tanam atas bumbung tinggi-tinggi ni. Free admission pula tu, apa lagi… haha.

Akhirnya kami ambil keputusan tak jadi naik train. Dah Wafi cakap takut, takmau naik train pulak. Dia ni kalau dipaksa ada harapan melalak sepanjang jalan. Haru.

Tak kisahlah naik apa pun. Janji sampai ke destinasi.

Kami tak biasa pergi 1Utama. Jadi nak menjejak The Secret Garden ni ala-ala kepayahan juga. Tapi ada mulut maka kenalah rajin bertanya. Dah bertanya takkan lah tak sampai-sampai kan, heheh.

Di bawah adalah sebahagian gambar yang kami sempat snap. Tak dapat la nak ambil detail-detail sangat. Bawa anak-anak kecil. Semua gambar boleh dilihat DI SINI.

The Secret Garden

The Secret Garden

The Secret Garden

The Secret Garden

The Secret Garden

The Secret Garden

The Secret Garden

The Secret Garden

The Secret Garden

The Secret Garden

The Secret Garden dibuka untuk umum setiap hari Sabtu dan Ahad, serta cuti umum. Masuk free cuma perlu daftar di kaunter.

Leave a Reply