Skudap Skudip @ Indie Rock 2018

Beberapa minggu lepas ada kawan (Dyana) contact mintak tolong shoot band husband dia perform kat Indie Rock 2018. Saya memang tau suami dia ahlil band Skudap Skudip.

Skudap Skudip

Kalau ajak pegi gig untuk nonton, memang saya oh no no la… hahaha. Love it but cannot stand the crowd. Tapi kalau pegi untuk shoot gambar, why not? Saya memang suka. Bab ambil gambar, gigih.

Punyalah jarang meronda-ronda di kota meteropolitan inih… kalut la hai nak cari mana lokasi BlackBox MapKL. Mujurlah masa tu Dyana dah sampai senang sikit bagi direction. Canggih aihhh Publika. Memang konsep yang saya suka. Tapi memang tempat up up makanya kita akan datang ke situ kalau ada event ajelah… hahhaha. I’m kedai mamak type of person. Long live kedai mamak!!! Hihih.

Anak-anak ikut. Tapi diorang tak masuk. Duduk di Bowery dengan ayahnya. Jangan kecam… tak order yang bukan-bukan ye… hahha. The kids really enjoy the place. Wafi siap cakap, I love that place, aduyaii… hahahah. Their staff very friendly and helpful. Siap bagi kami guna their place to snap a few profile pictures. Thank you very much Bowery KL!

Saya masuk dalam BlackBox MapKL masa Orkes A Hizadin main. Cari dan test tempat yang sesuai nak pacak kaki. Ada elevated stage yang agak sesuai tapi memang tak boleh duduk situ saja. Masa Skudap Skudip main memang kena naik stage.

Skudap Skudip @ Indie Rock 2018

Skudap Skudip @ Indie Rock 2018

Takkan nak gambar macam tu saja. Patut sebelum tu Dyana & Hezry kata memang kena naik stage. Maka dalam hati pun cakap… Adik-adik sekalian! Bagi laluan kat Akak, I have work to do. Ketepi-ketepi…. muahahha. Mujur masa kat rumah Wafi ada cakap, “Mama, you look like kakak.” Jadi yakinlah sikit nak kedepan, tidaklah saya berupa seperti makchiks.

Skudap Skudip @ Indie Rock 2018

Memang akak kene dok atas stage. Dok depan tu mau jadi huru hara gambar dibuatnya. Crowd dia memang jenis tak dok diam, joget gegar lantai punya. Cik adik depan tu sampai lens spek dia tercabut, hahadui. Takpe dik… pengalaman hidup nama dia. Akak takleh nak huha-huha gitu dah.

So bawah ni sikit gambar masa Skudap Skudip perform.

Skudap Skudip @ Indie Rock 2018

Skudap Skudip @ Indie Rock 2018

Skudap Skudip @ Indie Rock 2018

Skudap Skudip @ Indie Rock 2018

Skudap Skudip @ Indie Rock 2018

Skudap Skudip @ Indie Rock 2018

Skudap Skudip @ Indie Rock 2018

Boleh follow IG diorang, @skudapskudip_official. Band ska dan lagu diorang memang layan.

Ada banyak lagi gambar diorang boleh view di page Flickr saya. Jemput tengok!

Tinggalkan Balasan