Suplemen paling ekonomi untuk mengurangkan stress, dapat bonus cantik lagi tu.

Pernah tak rasa kita dah cukup jam tidur. Tapi masih juga rasa letih. Nak buat apa-apa rasa terpaksa saja, tak ada mood… mudah nak marah atau sedih. Mudah jatuh sakit. Yang dah bersuami/beristeri kadang susah sangat nak dapat mood untuk bersama. Antara tanda-tanda stress la tu. Ada satu suplemen paling ekonomi yang boleh membantu anda.

Haaa… nak tau suplemen apa?

b complex shaklee sistem penyerapan bioaktif berpaten

B Complex. Pilihan paling best tentulah B Complex Shaklee. Bagaimana ia boleh mengurangkan stress 😊

1. Vitamin B1
~ mengurangkan kelesuan, keresahan, mempertingkatkan kecerdasan mental, melancarkan peredaran darah, meningkatkan stamina badan, menyihatkan sistem pencernaan dan memperbaiki metabolisma

2. Vitamin B2
~ mengurangkan keletihan mata, katarak, jangkitan lidah, membantu mengaktifkan vitamin B6 dan asid folik.

3. Vitamin B3
~ mengurangkan pengaliran kolestrol di dalam darah, memperbaiki kesihatan kulit, rambut, sistem pencernaan dan mengelakkan depresi.

4. Vitamin B5
~Asid Pantothenic memainkan peranan yang penting dalam melegakan tekanan/ stress. Sering dirujuk sebagai “vitamin anti-tekanan,”.
Penting untuk pengeluaran hormon yang berkaitan dengan tekanan yang dihasilkan dalam kelenjar adrenal, menurut University of Maryland Medical Center. Vitamin B kompleks boleh membantu memulihkan kelenjar adrenal daripada stress.

5. Vitamin B6
~ penting dalam proses asid amino, mengawal serotonin di dalam otak (ketidakseimbangan menyebabkan depresi), mengurangkan senggugut, menenangkan emosi, mengurangkan kekejangan otot dan sebagainya.
Perubahan dalam tahap serotonin boleh mengubah mood dan menjejaskan keupayaan seseorang untuk menghadapi tekanan / stress

6. Vitamin B12
~ meningkatkan selera makan, memperbaiki tindak balas saraf, mengelakkan anemia, keletihan, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus dan keupayaan seksual

7. Biotin
~ membantu B Complex menjadi lebih efektif, mengurangkan rabun, rambut beruban, eczema dan keradangan kulit

8. Asid Folik
~ kesihatan fetus, kurang risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, stres, ulser mulut dan sebagainya..

 

Ramai yg ingat B Complex ni untuk kesuburan & stress je. Sedangkan, kalau nak cantik pun kita wajib ambil B Complex tau. Lagi-lagi B Complex Shaklee.

Kenapa?
Sebab selain mengandungi asid folik, B Complex Shaklee juga dilengkapi dengan BIOTIN. Di mana, biotin ni sangat-sangat membantu untuk mengurangkan uban, menjadikan rambut ‘volume & fullness’ & menguatkan kuku.

So, kalau nak cantik bukan setakat kulit je, kenalah rajin ambil B Complex tau. Sehari 1 biji sahaja. Modal sehari tak sampai RM0.50. Kalau jadi ahli lagi murah modalnya.

Belum ada B Complex? Meh klik sini untuk order: http://fhatiah.wasap.my

012-9341458 (Fhatiah)

Leave a Reply