Semua minyak ikan sama?

Tak sama tuan puan :D. Kebiasaan produk supplemen minyak ikan di pasaran (farmasi) terdiri daripada 2 jenis ini:

1. Diperbuat daripada ekstrak hati ikan; bukannya ikan itu sendiri.
2. Ditambah dengan pelbagai perisa & gula untuk menghilangkan bau hanyir. Ini terutamanya produk yang dikatakan untuk perkembangan otak kanak-kanak.

Sumber Omega-3 terbaik adalah dari sumber minyak ikan itu sendiri; bukannya dari hati atau tulang ikan tersebut. Dan sumber ikan terbaik yg membekalkan Omega-3 paling tinggi adalah ikan dari laut dalam sejuk yang bebas dari pencemaran; terutamanya merkuri.

6 sebab kenapa kita perlu pilih Omegaguard Shaklee;

1. Penyulingan molekul tiga peringkat untuk ketulenan dan kepekatan. Proses proprietari ini, memekatkan omega-3, dan menyingkirkan komponen berbahaya seperti raksa, plumbum, arsenik, kadmium, dioxins dan lain-lain bahan cemar.
2. Kualiti terjamin- Minyak ikan bergred farmaseutikal.
3. Mempunyai DHA dan EPA yang tinggi – satu sajian memberikan 999mg asid lemak omega-3 (546mg EPA, 360mg DHA).
4. Mengandungi 7 spektrum lengkap asid lemak omega tulen yang terhasil secara semulajadi seperti EPA, DHA & banyak lagi.
5. Bau dan rasa kesan hanyir yang minimum.
6. Diiktiraf oleh Friend of the Sea®. Ianya untuk memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tanpa menjejaskan alam sekitar.

Jadi, kita perlu bijak memilih suplemen. Jangan cuma bandingkan harga semata-mata. Mesti pilih yang paling bagus & berbaloi dengan kandungannya macam Omega Guard ni.

Minyak ikan premium ni banyak khasiat. Saya kongsikan ok.

➡7 Manfaat Omega Guard Shaklee , Khasiat Minyak Ikan Untuk Kesihatan.

✔Menyokong Kesihatan Jantung
✔Menyokong Fungsi Otak Yang Sihat
✔Menyokong Fleksibiliti Sendi
✔Nutrisi penting untuk ibu hamil dan ibu menyusu
✔Menyokong Kesihatan Kulit
✔Meningkatkan kesihatan imun
✔Meningkatkan Kesihatan Sperma

Dapatkan OmegaGuard sekarang: http://fhatiah.wasap.my

012-9341458 (Fhatiah)

2 Replies to “Semua minyak ikan sama?”

  1. […] saya mula ambil suplemen yang kaya omega-3. Saya ambil omega-3 yang berasaskan tumbuhan. Suplemen omega-3 berasaskan hidupan laut pun ada. Omega-3 bagus untuk kesihatan otak. Sejak tu alhamdulillah tak didatangi perasaan-perasaan […]

  2. […] saya teringat ada kawan beritahu bila batuk dia makan OmegaGuard Shaklee. Kebetulan di rumah memang ada stok OmegaGuard. Biasa tiap hari saya ambil suplemen omega-3 dari […]

Leave a Reply