Perlu ke amalkan suplemen?

Ada orang kata mesti amalkan suplemen. Ada yang kata buat apa? Tak perlu pun…

Kini pengambilan supplemen sudah menjadi kemestian untuk hampir setiap orang. Hanya orang yang benar-benar yakin keperluan nutrisinya dapat dipenuhi sahaja tidak memerlukan suplemen.

3 sebab utama mengapa kita perlu makan supplemen

1. Pemakanan seharian kita yg tidak betul-betul seimbang & memenuhi keperluan nutrisi yg sepatutnya. Kita tidak mengambil setiap nutrisi yg diperlukan oleh setiap organ & deria badan dengan secukupnya. Sebagai contoh, berapa mangkuk buah kita makan setiap hari bagi mendapatkan sumber vitamin C? Berapa kilogram daging/ikan/telur kita ambil untuk mendapatkan keperluan protein?

2. Gaya hidup yang semakin sibuk/’hectic’ dalam alam sekitar yg semakin tercemar. Kita menghirup udara yg tercemar setiap hari. This is fact. Dan kita stress dengan situasi harian (kalau di KL nak pergi kerja pon dah stress disebabkan kesesakan lalulintas. Pagi-pagi dah stress). Kita terlalu sibuk sehingga terlupa menjaga pemakanan. Sedarkah kita bahawa badan & organ kita menghadapi ‘oxidative stress’ setiap hari? Dan stress tanpa sedar inilah yg mendatangkan pelbagai penyakit kronik kepada kita walau di usia muda. Ramai dah di serang sakit 3 serangkai walau usia baru di awal 30-an.

3. Sumber pemakanan yg tidak 100% selamat. Pertanian secara komersil pada hari ini menggunakan pelbagai bahan kimia yg sedikit demi sedikit merosakkan badan kita. Sayuran yg diletakkan baja kimia, buah-buahan yg disembur dengan racun kimia, haiwan yg dicucuk dengan ubat hormon supaya gemuk & cepat dewasa serta genetik tumbuhan yg diubahsuai supaya lebih cepat boleh dituai. Dengan sebab ini, yakinkah kita bahawa bekalan makanan semulajadi kita masih sama khasiatnya seperti zaman nenek moyang kita dulu? Tentulah tidak!

Atas sebab-sebab inilah kita memerlukan supplemen untuk memenuhi lohong-lohong nutrisi yg diperlukan oleh badan kita. BUKAN untuk menggantikan nutrisi yg diperlukan. Tetapi sebagai tambahan untuk mengekalkan tahap kesihatan yang optimum & mengelakkan penyakit kronik.

Nak amalkan suplemen pun perlu berjaga-jaga. Jangan asal makan sahaja. Seeloknya pilihlah dari jenama yang dipercayai, dan semak kandungannya.

Pilih suplemen yang macam mana?

Pilihlah yang SEMULAJADI. Bukan yang SINTETIK.

Jangan amalkan suplemen yang boleh merosakkan hati, buah pinggang & organ lain.

Shaklee, saya yakin, insyaallah berkesan. Sebab Shaklee menggunakan bahan semulajadi dan punya Landmark study yang membuktikan pengambilan Shaklee dalam jangka masa yang panjang tidak merosakkan organ dalaman malah meningkatkan kesihatan ke tahap lebih baik.

Jadi bagi anda yang baru berjinak dengan suplemen, boleh cuba mulakan dengan Set Daily Essential ini.

daily essential set untuk kesihatan dan kecergasan optimum

➡Apa yang ada di dalam Daily Essential Set? 🤓

1. ESP
2. Vitalea
3. B-Complex
4. Vitamin C
5. Omega Guard

Untuk pengetahuan anda, ESP membekalkan 9 asid amino yang badan kita tidak dapat hasilkan.

Badan kita tidak boleh menghasilkan vitamin C dan vitamin B sendiri, maka kita perlu ambil dari luar keperluan vitamin ini.

ESP berperanan untuk menghasilkan sel-sel baru.

Vitalea menjadi makanan untuk sel tadi, vitamin C pulak berperanan untuk membaiki sel-sel yang rosak.

Omega Guard membekalkan asid lemak tulen yang tinggi nutrien untuk badan yang kuat & sihat.

Kombinasi ini sangat penting dan ianya sangat lengkap untuk sesebuah keluarga. Malah memberi tenaga berpanjangan agar badan kekal fokus menghadapi hari yang penuh ‘hectic’.

Selain melabur untuk kesenangan hidup, utamakan juga untuk melabur kepada kesihatan. Kalau badan tak sihat dan cergas, nak buat apa pun tak senang. Rasakan perbezaannya sebelum dan selepas amalkan set ini.

 

Berminat memiliki Set Daily Essential ini boleh wasap saya di 📲 www.wasap.my/60129341458 (Fhatiah)

Leave a Reply