Apa Nak Buat Lepas Daftar SSM? Tolong!!!

Lepas daftar SSM, takde siapa nak bagitahu kita apa kita kena buat, macam mana nak urus enterprise. Kita yang kena pandai-pandai sendiri.

Macam saya dulu memang menonong saja teruskan bisnes (kecil-kecilan pun bisnes juga, hihi). Payment job masuk, duit keluar untuk beli barang dan bayar orang saya cuma buat note gitu-gitu saja, tak ada akaun yang proper. Makin lama makin rasa something wrong somewhere, bertahun lamanya. Aduhai…

Ok sebenarnya kita kena ambil 3 buku Akta dan hadam sendiri;

1/ Akta Pendaftaran Perniagaan 1956
2/ Akta Cukai Pendapatan 1967
3/ Akta Perkongsian 1961

Mampu dan larat ke? Saya memang tak mampu, kena cari guru/cikgu. Beliau yang ajarkan saya apa sebenarnya enterprise ni. Dan memang perlu kita daftar ssm jika kita ada pendapatan dari perniagaan. Freelance pun perniagaan juga sebenarnya.

Banyak lagi saya belajar dari beliau termasuk cara nak buat akaun yang sesuai dengan kerja saya dan cara nak urus cukai yang betul.

Sekarang cikgu saya ada keluarkan Ebook “Urus Enterprise Gaya Korporat”.

63 mukasurat sahaja. Bahasa mudah faham & siap ada grafik untuk kita tak bosan baca.

belajar urus bisnes enterprise

Dengar kata, diaorang buat PROMO sempena PKP.
Klik link terus kalau nak beli Ebook- Nak Ebook Urus Enterprise Gaya Korporat!

Tak suka baca sambil tengok skrin? Tak ada masalah, versi cetak atau buku fizikal pun dah ada sekarang. Klik link ini pula kalau nak beli buku – Nak Buku Urus Enterprise Gaya Korporat!

Lebih cepat anda belajar lebih bagus. Sangat berguna ilmu urus enterprise ni tuan puan. Jom!

Tinggalkan Balasan