Saya perlukan tenaga!

set tambah tenaga shaklee bantu beri tenaga seharian

Selalu rasa lemau dan lesu sejak dari awal pagi? Tak best betul. Rutin harian pasti terganggu kan? Tak boleh berterusan begitu, mesti ikhtiarkan sesuatu. Apa kata cuba amalkan SET TAMBAH TENAGA ni. Insyaallah kekal cergas sepanjang hari.   Set ini terdiri daripada 3 vitamin asas untuk badan kita iaitu: Vitalea (multivitamin) šŸŒ¼Mengandungi 28 jenis vitamin […]

Perlu ke amalkan suplemen?

daily essential set untuk kesihatan dan kecergasan optimum

Ada orang kata mesti amalkan suplemen. Ada yang kata buat apa? Tak perlu pun… Kini pengambilan supplemen sudah menjadi kemestian untuk hampir setiap orang. Hanya orang yang benar-benar yakin keperluan nutrisinya dapat dipenuhi sahaja tidak memerlukan suplemen. 3 sebab utama mengapa kita perlu makan supplemen 1. Pemakanan seharian kita yg tidak betul-betul seimbang & memenuhi […]

Macam mana mahu menangani anak memilih makanan (picky eater).

mealshake untuk nutrisi kanak-kanak

Beruntung ibu bapa yang punya anak suka makan. Bagi sesetengah ibu bapa, menyediakan makanan untuk anak-anak adalah satu cabaran sebab… anak memilih makanan. Macam saya la tu… haha. Saya pasti tak keseorangan. Di bawah ni cara yang biasanya disyorkan di web atau blog pemakanan. Jangan paksa anak makan ketika anak tidak lapar. Bila anak mahu […]

Semua minyak ikan sama?

Tak sama tuan puan :D. Kebiasaan produk supplemen minyak ikan di pasaran (farmasi) terdiri daripada 2 jenis ini: 1. Diperbuat daripada ekstrak hati ikan; bukannya ikan itu sendiri. 2. Ditambah dengan pelbagai perisa & gula untuk menghilangkan bau hanyir. Ini terutamanya produk yang dikatakan untuk perkembangan otak kanak-kanak. Sumber Omega-3 terbaik adalah dari sumber minyak […]