‘Cheat Day’ jangan sampai sabotaj program penurunan berat badan.

Hujung minggu biasanya adalah ‘cheat day’ untuk anda-anda yang sedang dalam proses menurunkan berat badan. Tapi kadang cheat day akan sabotaj program penurunan berat badan anda. Maklumlah di Malaysia ni semua makanan sedap-sedap. Saya tak ada apa-apa plan untuk menurunkan berat badan secara cepat apatah lagi drastik. Saya tau saya tak akan konsisten dengan aturan […]

Selalu stress dan nak marah-marah?

Ok sebenarnya saya dah mula amalkan makan Sacha Inchi Seed Oil. Antara faedahnya adalah mengekalkan kesihatan mental. Macam serius benar bunyinya kan? Kiranya bantu emosi kita untuk sentiasa dalam keadaan waras. Emosi lebih stabil dan tenang. Bab ni efeknya lebih kurang macam akalau kita makan vitamin B-complex. Ibu-ibu lepas bersalin biasanya mesti dapat vitamin ni […]