Wanita hamil dan bayi dalam kandungan perlukan nutrisi yang cukup.

nutrisi untuk ibu hamil

Anda positif hamil? TAHNIAH! Haa… jangan lupa mesti jaga kesihatan dan pemakanan. Semasa hamil ni, biasanya wanita memang sensitif dari segala segi. Bukan sahaja tekak dan lidah jadi makin sensitif, emosi dan semua anggota badan pun mula macam-macam. Tapi jangan risau… sementara saja tu. Nanti dah bersalin semuanya berbaloi-baloi. Selain fikir tentang diri kita, mesti […]

Mengidap Gestational diabetes mellitus (GDM) semasa hamil bukan perkara enteng.

shaklee bantu kawal gdm

Mengandung 2 kali, dua-dua kali tu saya kena GDM. Tak best… betul tak best. Bila dah kena tu wajiblah menjaga badan sendiri dan baby dalam perut secara extra. Kalau ada rezeki mengandung lagi semoga tak kena lagi. Untuk ibu-ibu dan bakal-bakal ibu yang sedang mengidap GDM jangan stress-stress ya… ikut nasihat doktor, nurse, dan dietitian. […]