Suami isteri perlulah saling bekerjasama untuk mengelak stress.

Ada terbaca tentang suami-suami perlu bantu isteri mereka yang ada tanda-tanda stress. Beri perhatian, sentuhan dan kasih sayang untuk mengelak stress. Betul tu. Tapi kadang suami pun stress juga akibat kerja dan hal-hal lain. Macam mana pun sama-samalah ikhtiar. Mungkin cuba ubah rutin, pemakanan, bahagi tugas dirumah etc. Antara penyebab stress adalah badan yang keletihan […]

‘Cheat Day’ jangan sampai sabotaj program penurunan berat badan.

Hujung minggu biasanya adalah ‘cheat day’ untuk anda-anda yang sedang dalam proses menurunkan berat badan. Tapi kadang cheat day akan sabotaj program penurunan berat badan anda. Maklumlah di Malaysia ni semua makanan sedap-sedap. Saya tak ada apa-apa plan untuk menurunkan berat badan secara cepat apatah lagi drastik. Saya tau saya tak akan konsisten dengan aturan […]

Selalu stress dan nak marah-marah?

Ok sebenarnya saya dah mula amalkan makan Sacha Inchi Seed Oil. Antara faedahnya adalah mengekalkan kesihatan mental. Macam serius benar bunyinya kan? Kiranya bantu emosi kita untuk sentiasa dalam keadaan waras. Emosi lebih stabil dan tenang. Bab ni efeknya lebih kurang macam akalau kita makan vitamin B-complex. Ibu-ibu lepas bersalin biasanya mesti dapat vitamin ni […]