Perlu ke amalkan suplemen?

daily essential set untuk kesihatan dan kecergasan optimum

Ada orang kata mesti amalkan suplemen. Ada yang kata buat apa? Tak perlu pun… Kini pengambilan supplemen sudah menjadi kemestian untuk hampir setiap orang. Hanya orang yang benar-benar yakin keperluan nutrisinya dapat dipenuhi sahaja tidak memerlukan suplemen. 3 sebab utama mengapa kita perlu makan supplemen 1. Pemakanan seharian kita yg tidak betul-betul seimbang & memenuhi […]

Macam mana mahu menangani anak memilih makanan (picky eater).

mealshake untuk nutrisi kanak-kanak

Beruntung ibu bapa yang punya anak suka makan. Bagi sesetengah ibu bapa, menyediakan makanan untuk anak-anak adalah satu cabaran sebab… anak memilih makanan. Macam saya la tu… haha. Saya pasti tak keseorangan. Di bawah ni cara yang biasanya disyorkan di web atau blog pemakanan. Jangan paksa anak makan ketika anak tidak lapar. Bila anak mahu […]

Kulit wajah breakout? Aduh macam mana ni!

Kulit cantik dan berat turun dengan gla complex

Ada banyak punca yang mengakibatkan kulit wajah kita breakout. Setengah orang disebabkan hormon, orang lain pula disebabkan skincare. Biasanya kita nampak remaja dan peringkat awal dewasa saja yang mengalami masalah jerawat ni. Tapi jangan terkejut kalau umur 40-an pun hadapi masalah ni kembali. Jangan panik dan stress! Kalau dah terkena, bertenang. Panik dan stress akan […]