Hanya kerana jual suplemen…

Ini gambar cover photo di akaun Facebook saya. Setengah orang menghindar dari saya sebab gambar ni. Bukan pasal anak2 tu… tapi pasal ayat/frasa kat tengah tu. Kerana suplemen. Sebenarnya saya tidaklah terlalu aktif menjual, hanya kepada yang memang mencari. Cuma saudara mara, kawan-kawan, dan orang-orang yang kebetulan jumpa blog atau akaun media sosial saya. Tak […]

Suami isteri perlulah saling bekerjasama untuk mengelak stress.

Ada terbaca tentang suami-suami perlu bantu isteri mereka yang ada tanda-tanda stress. Beri perhatian, sentuhan dan kasih sayang untuk mengelak stress. Betul tu. Tapi kadang suami pun stress juga akibat kerja dan hal-hal lain. Macam mana pun sama-samalah ikhtiar. Mungkin cuba ubah rutin, pemakanan, bahagi tugas dirumah etc. Antara penyebab stress adalah badan yang keletihan […]