Hanya kerana jual suplemen…

Ini gambar cover photo di akaun Facebook saya. Setengah orang menghindar dari saya sebab gambar ni. Bukan pasal anak2 tu… tapi pasal ayat/frasa kat tengah tu. Kerana suplemen. Sebenarnya saya tidaklah terlalu aktif menjual, hanya kepada yang memang mencari. Cuma saudara mara, kawan-kawan, dan orang-orang yang kebetulan jumpa blog atau akaun media sosial saya. Tak […]

Diabetes Ketika Hamil: Ujian dan apa perlu buat jika positif.

“Walaupun puan dah boleh dikira veteran GDM, still kena jumpa dietition ya.” Kata doktor semasa pemeriksaan rutin di klinik kesihatan. Ya… 3 kali mengandung dan 3 kali berturutlah positif Gestational Diabetes Mellitus (GDM) iaitu diabetes ketika hamil. Iyalah.. mengandung kali pertama pun umur dah 30-an, overweight pula tu, hahah. Oleh kerana dah memang ada history […]

Pencuci pakaian anda selamat?

pencuci pakaian shaklee selamat untuk kesihatan dan alam

Ada macam-macam jenis dan jenama pencuci pakaian. Adakah semuanya bagus untuk kesihatan kita dan alam sekitar? Kebanyakan serbuk pencuci pakaian mengandungi bahan perengsa yang boleh disedut atau diserap melalui kulit – punca lazim berlakunya tindak balas alahan. Ramai orang yang kena alahan akibat guna sabun yang salah. Sentuhan dengan bahan yang menyebabkan alahan ini boleh merengsakan […]